Monday, April 17, 2023

PENAL I SEKSUALNI ŽIVOT ANE Đ.

PENAL I SEKSUALNI ŽIVOT ANE Đ. Milice Stojanov, po scenariju koji je napisala pozorišna rediteljka Ana Đorđević je jedan od filmova iz "novosadske" proizvodne linije Apollona, nastao po ideji Slobodana Šuljagića.

Apollon nije do sada uspeo da prikaže neki sasvim uspeo film, mada je LUČA bila u konačnom rezultatu blizu toga a TROJE je imao par krupnih nedostataka koji su na kraju sveli njegov domet na nagoveštaj, međutim nijedan film do ovog nije bio toliko off the charts užasan.

Ideja da se napravi backstage drama tokom rada na predstavi GOLMANOV STRAH OD PENALA u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, u toku pandemije korone, zvučala je uzbudljivo i otvarala mogućnosti za razne postupke, razne intelektualne slojeve, teatralističke postupke i sl.

Ono što smo dobili međutim je jedna stupidna besmislica u kojoj nam se ne nudi ništa osim jedne banalne priče i vrlo površne maltene sitkom dramaturgije. Teme frustracije, straha, seksualnih disfunkcija i sl. date su u jednoj seriji užasno izvedenih vinjeta u svakom pogledu. Retki su filmovi u kojima apsolutno ništa ne valja, ali PENAL I SEKSUALNI ŽIVOT ANE Đ. je jedan od njih. I to ne samo zato što je zastrašujuće loš, već zbog toga što je dosta lako mogao biti prilično dobar.

No comments:

Post a Comment