Tuesday, April 4, 2023

MEADOWLAND

Eminentna direktorka fotografije Reed Morano režirala je film MEADOWLAND, zanimljiv ali disperzivan i nezaokružen film o paru kome dete jednog dana nestane tokom kratke pauze na benzinskoj pumpi i onda se uključujemo u njihov život godinu dana kasnije gde njih dvoje, suočeni sa gubitkom svako na svoj način pokušavaju da nastave dalje sa životom.

Prvi čin do nestanka i treći čin su vrlo zanimljiv, ali drugi je prilično stagnantan. Chris Rossi se u scenariju trudi da sačuva junake od velikih melodramskih obrta ali opet ne ume da napiše scene u kome su likovi efektno "u leru" i onda tu imamo niz nekih dešavanja svesno koncipiranih da ne budu sasvim konsekventna.

Mnoge linije priče i likovi nemaju gotovog značaja niti funkciju, to se recimo naročito odnosi na brata kog igra Giovanni Ribisi, inače sjajan glumac, dosta dobar i ovde, ali suvišan. Kada imate takvog glumca u krupnoj ulozi on privlači pažnju, i kada ostane suvišan, to se fakturiše kao veliki problem.

Film dobro počinje i dobro se završava. Da je u ulozi supruga neko ko može bolje energetski da parira Oliviji Wilde, koja je odlična u ulozi supruge, a ne Luke Wilson, film bi možda bio nešto efektniji, iako je on uradio solidan posao.

U duhu dobrog početka i dobrog kraja, mogu zamisliti ljude kojima to digne utisak o filmu na * * *. Od mene ipak -

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment