Wednesday, May 4, 2022

EL INCREIBLE FINDE MENGUANTE

EL INCREIBLE FINDE MENGUANTE Jon Mikela Caballera je zanimljiv ali u suštini ipak nedorečen niskobudžetni SF, izgrađen oko harizme glumice Irie Del Rio.

Film govori o grupi mladih koji odlaze na izlet u vikendicu u blizini nekadašnje vojne fabrike. Jedna od njih, u šetnji dolazi do fabrike i tada njen život ulazi u loop. Ponavlja se stalno dan dolaska u vikendicu ali u sve užem i užem vremenskom opsegu sve to praćeno sužavanjem formata ekrana, što je zanimljivo rediteljsko rešenje iako je gimmick, ali što da ne. Ponekad nije loše osetiti rediteljevo prisustvo i na tako neki način.

Iria Del Rio je odlična u glavnoj ulozi. Deluje kao backup Vicky Luengo po harizmi i stilu igre, ali ovde ima osnovni problem što Jon Mikel Caballero nama nije dao dovoljno materijala za identifikaciju - ne sa njom, već sa njenom situacijom. Mi pratimo nju kao junakinju ali imamo teškoće da skopčamo kom ishodu se ona nada i čemu mi da se nadamo sa njom.

Bio sam dosta frustriran time jer se film na kraju svodi na pokušaj junakinje da reši svoju životnu situaciju a nisam imao jasnu sliku šta je optimalno rešenje za nju. Otud, mogu reći da je Caballero ovde našao dobar recept kako da snalažljivo snimi interesantan film, ali mogao je da postigne više, naročito sa ovako dobro rešenom glavnom ulogom.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment