Friday, May 6, 2022

BLACK SITE

Sophia Banks je u produkciji Basila Iwanyka, istog producenta koji nam je nedavno doneo izvanrednog THE CONTRACTORa snimanog pre pandemije, snimila film BLACK SITE po mnogo čemu sličan film sniman tokom pandemije u Australiji. U ovoj priči o opsadi CIA black sitea za držanje i ispitivanje zatvorenika igra A- ekipa koju čine Michelle Monaghan, Jason Clarke i Jai Courtney, od kojih svakako očekujem baš mnogo od Michelle i Jasona, ali rezultat je jedan od onih loših & nevažnih filmova sa poznatim glumcima. Nažalost.

Film je snimljen tokom pandemije i pati od tog pandemijskog osećaja da je u kadru manje ljudi nego što bi trebalo. Zamisao i scenario su daleko ispod mogućnosti i onoga u čemu očekujemo da vidimo Michelle i Jasona. Daleko su njih dvoje od zvezda koje mogu da biraju projekte ali su sjajni glumci koji su umeli da procene šta treba da rade. BLACK SITE je baš loša procena.

Istini za volju, mogao je i Chris Pine isto tako da se prevari u CONTRACTORu ali tu je imao vrsnog reditelja koji je uspeo da izvuče maksimum iz scenarija i budžeta. Sophia Banks ima triput manje novca nego Tarik Saleh tamo ali i mnogo slabiji koncept u kom nažalost Michelle i Jason čak i tehnički isporučuju svoje veoma slabe uloge.

Na kraju, BLACK SITE deluje kao film od kog su svi digli ruke i uprkos uključenim imenima završio je dumpovan na Redboxu.

* 1/2 / * * * * 

No comments:

Post a Comment