Friday, February 5, 2021

LIFE PARTNERS

Susanna Fogel i Joni Lefkowitz napisale su jednočinku iz koje je na kraju izrastao Susannin rediteljski debi LIFE PARTNERS. U određenom smislu, možemo upravo u ovom filmu prepoznati neke od elemenata iz SPY WHO DUMPED ME, pre svega u dinamici dve najbolje drugarice.

LIFE PARTNERS međutim nije akciona komedija koja ispituje odnos dve najbolje drugarice u odnosu na neku dinamičnu žanrovsku postavku već se bavi upravo njime. Ovde imamo dve junakinje, jedna je strejt a druga je lezbejka i kada njih dve kreću da pronalaze partnerstva u romantičnom pogledu, prijateljstvo se nalazi na iskušenju.

Logično je pretpostaviti da su Susanna Fogel i Joni Lefkowitz prenele dosta iskustava iz svog druženja u ovu komediju i da su katalogizovale neke situacije i iskušenja u kojima su se našle. Imajući u vidu različite situacije i dinamike koje film prikazuje, reč je o iznenađujuće koherentnom indie radu koji nose jasan scenario, smisao za humor i gluma Leighton Meeste i Gillian Jacobs. Susanna Fogel ovaj film inscenira svedeno, i u tom pogledu je zanimljivo da danas ona radi dosta estetizovane televizijske i filmske projekte. Reklo bi se da jedino taj deo njenog rukopisa nije anticipiran u ovom filmu.

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment