Saturday, February 6, 2021

BAJOCERO

BAJOCERO ili kako je internacionalno poznat - BELOW ZERO - je španski triler Lluisa Quileza, o jednom transportu zatvorenika koji polazi naopako kada jedan enigmatični počinilac parališe celu ekciju i traži glavu jednog konkretnog zatvorenika.

BAJOCERO je solidno tehnički realizovan i drži se tradicionalno visokog nivoa španske žanrovske produkcije, uostao nastao je za Filmax i kao takav došao na Netflix, ali istovremeno mogao je biti korak ili dva viši na nivou scenarija. Naprosto, veliki deo ovog filma koji bi trebalo da bude nepedvidljiv nekako ostaje na nivou očekivanog, naročito kao celina, dok u detaljima uspeva da unese ponešto svežine i da se izbori za svoje mesto.

Podelu predvodi pouzdani Javier Gutierrez, sigurno i nenametljivo. Uspeva da se dobro snađe u situacijama koje podrazumevaju da će junak uraditi nešto glupo, i uprkos tome što ne uspeva da poništi sve ono što su nedokuvane scenarističke zamisli, svakako uspeva da ih dostojantsveno plasira.

Lluis Quilez se odlično snalazi u domenu inscenacije i donosi nekoliko scena koje ga kvalifikuju i za neke veće i kompleksnije zahvate u budućnosti. U tom smislu, da je bio malo inventivniji u scenariju, BAJOCERO je mogao biti još ubedljiviji showcase njegovih sposobnosti.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment