Wednesday, December 16, 2020

ARCHENEMY

ARCHENEMY Adama Egypt Mortimera je zanimljiv žanrovski film, urađen u maniru onih pomalo underground i B-žanrovskih radova osamdesetih kakve je snimao Alex Cox.


Glavni junaci su brati i sestra iz hooda. On je mladi web-autor koji želi da se proslavi na sajtu koji objavljuje razne sadržaje a ona je mlada saradnica lokalnog narko dilera.


Njegov put da uđe u svet web-izdanja je preko lokalnog beskućnika za kog ljudi misle da je šizofreničar jer priča da je ratnik iz druge dimenzije koji je sleteo na Zemlju. I naravno, vremenom će se ispostaviti da on zapravo ima misiju na Zemlji i da ovde nije baš zalutao.


Tog ratnika u efektnoj roli igra Joe Manganiello koji je odličan kao beskućnik u kom se krije superheroj.


Film nije savršen, ali ako imamo u vidu da je reč suštinski o derivatu indie filma, na kraju je ovo skup veoma zanimljivih rola i nekoliko jako dobrih scena, sa skoro sasvim bez loših. Film je simpatičan, zanimljiv i mislim da zaslužuje pažnju, te da mu se za neke nedostatke na nivou opšteg sklada i ujednačenosti može progledati kroz prste.


Uostalom ni filmovi Alexa Coxa nisu bili savršeni i baš im je protok vremena da tu neophodnu patinu zbog kojih ih danas gledamo kao klasike. 


* * * / * * * *


No comments:

Post a Comment