Sunday, September 6, 2020

WARIGAMI

WARIGAMI je kanadska web-serija koja je izmontirana u jednoipočasovni film. Seriju je režirao Jason Lapeyre, reditelj čiji opus ovih dana pokušavam da kompletiram.

Nažalost, za čoveka koji je snimio film I DECLARE WAR kao ko-reditelj, web-serija je zbilja pad u pogledu formata i produkcionog okvira. Kada je sklopljen u jednu celinu i gleda se kao film WARIGAMI naprosto nije dosrastao.

Ali, ovaj web-rad ima neku svoju celovitost i može se sagledavati kao niskobudžetni film čiji autori imaju još i više veštine nego što ima dopušta format koji silom stremi mejnstrimu.

Serija prati japanski kult čiji članovi imaju sposobnost pravljenja smrtonosnog origamija, dakle papira koji zahvaljujući njihovim moćima imaju snagu čelika i kada se adekvatno oblikuju koriste se kao oružje.

Na osnovu ove outlandish premise mogao se nekada snimiti i bitno ozbiljniji martial arts film u Hong Kongu ili Japanu. Dobili smo kanadsku web-seriju, koja na kraju krajeva ipak traži talenat jednog veštog reditelja, ali se može pogledati sa dozom uživanja ako sve ovo zvuči kao nešto što vas zanima.

No comments:

Post a Comment