Tuesday, September 29, 2020

DEAD SILENCE

DEAD SILENCE Daniela Petriea Juniora, snimljen je za HBO kao televizijski film u kom je ekranizovan roman Jeffery Deavera. 


Glavnu ulogu odigrao je James Garner, veoma značajan glumac u prvim danima HBOa i posle faze velikih uspeha na filmu, jedan od retkih glumaca koji je spajao bioskopske nastupe sa skupim televizijskim projektima.


Garner ovde igra specijalistu FBI za talačke situacije poslatog da razreši slučaj grupe pljačkaša koji su oteli razred gluvoneme dece sa nastavnicom.


Marlee Matlin igra nastavnicu, ona je tada kao što znamo bila u velikom usponu kao gluva zvezda koja je uspela da podigne vidljivost ljudi sa tim problem, i uspešna komunikacija između visprene prosvetne radnice i matorog pandura dovodi do uspešne realizacije akcije.


Nažalost, DEAD SILENCE nije naročito visokoprofilan uprkos HBOu i Garneru.i reč je o podnošljivom potboileru koji za 1997. kad je izašao deluje veoma anahrono za početak, i ne nudi ništa više od rutinskog televizijskog filma bilo koje televizijske mreže, a pre svega ne nudi ono što je karakteristično za HBO a to su dobre priče i film look.


No comments:

Post a Comment