Wednesday, September 16, 2020

RESTLESS VIRGINS

RESTLESS VIRGINS Jasona Lapeyrea je televizijski film o seks skandalu koji je potresao masačuesetski prep school Miton, nekih osam godine pre izlaska ovog televizijskog filma.

Seks skandal je po svojoj naravi bio veoma neprijatan a Lapeyre je o tome snimio dinamičan, omladinski, rekao bih čak i sexy film koji ne eksploatiše sam događaja ali pokušava da ubaci gledaoca u hormonalni kovitlac ovog događaja. U tom smislu, ima tu detalja koji su malo podsetili na RULES OF ATTRACTION Rogera Avaryja ali i FRIDAY NIGHT LIGHTS Petea Berga.

Naravno, nikada ovaj film ne postaje toliko mračan i senzacionalistički kao Avary, niti tako snažan i heartlandish kao Berg, ali uz ethos omladinskog filma osamdesetih i jako visoku vizuelnu kulturu koja je nesvakidašnja za ovakve produkcije, dobijamo zanimljiv film koji secira klasnu podelu, odnose dominacije i korupcije i naravno mlade koji su dovoljno zaštićeni porodičnim uticajem da sve može da im prođe.

Ne znam koliko je ovaj film verodostojan u odnosu na prave događaje ali definitivno je osvetlao obraz umirućem formatu network telepica svojom vizuelnošću.

No comments:

Post a Comment