Saturday, September 12, 2020

SMALL TOWN CRIME

SMALL TOWN CRIME je film Eshona i Iana Nelmsa, braće koja će režirati novi film sa Melom Gibsonom u glavnoj ulozi. To me je privuklo da se upoznam sa njihovim ranim radom i ovaj igrani film govori o dvojici momaka koji žele da naprave nešto što će biti coenovski.

Nažalost, u prvom filmu nemaju ni ekipu ali ni materijal koji ih mogu dovesti do nekog rezultata kakav bi bio recimo NO COUNTRY FOR OLD MEN (a ja nisam neki fan tog filma, nota bene) i postižu jedan film koji je qurky ali ne na zanimljiv način, ima smisla za humor, ali nedovoljno, ali simpatična rešenja u glumačkoj podeli ali sa nedovoljno šarma, i ima previše scena koje su osrednje snimljene na slabim objektima da bi sve ovo bilo zanimljivo gledalačko iskustvo.

Ono što se može reći u njihovu korist je da su barem dosta konkretni u scenama borbe i obračuna, i da su hrabri, da ne izbegavaju scene teške za realizaciju iako su mogli bežati u quirk.

Otud FATMAN bi mogao biti film sa kojim će otići na viši nivo. Mada, kako je SMALL TOWN CRIME dobio dobre kritike, mogu zamisliti da će FATMAN možda biti nagažen baš zbog Mela. 

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment