Sunday, October 7, 2018

THE DARKEST MINDS

THE DARKEST MINDS Jennifer Yuh Nelson nastao je po YA romanu koji potpisuje Alexandra Bracken. Shawn Levy proširuje producentski portfolio svoje firme 21 Laps i ovo je bio pokušaj da započne YA franšizu. Zamisao da film režira rediteljka animiranih filmova je bila dobra na papiru (pun intended) ali je krajnji rezultat nažalost bliži nekoj starijoj televizijskoj seriji kao što je bio DARK ANGEL nego filmu.

THE DARKEST MINDS nije skup film, i kad se saberu finansijski rezultati, nije čak bio ni totalna propast, ali svakako se nije isplatio, niti je zaradio, pa prostor za neku franšizu ovde baš i ne vidim. A sam film je dosta drsko koncipiran kao klasičan uvod u franšizu sa otvorenim krajem, izgradnjom origina likova itd. U tom smislu, THE DARKEST MINDS je na granici toga da li može da stoji kao standalone film ali hajde da kažemo da može.

Međutim, sve ono što nam Jennifer Yuh Nelson pruža u ovom ostvarenju naprosto nije na dovoljno visokom nivou za bioskopski rad. Ni u vizuelnom pogledu, pa ni scenarističkom. Glumci imaju izvesnu harizmu ali se niko ne izdvaja dok su negativci previše karikaturalni da bi mogli da izdrže ceo film a nekmoli franšizu.

THE DARKEST MINDS možda može da prođe kao avanturistički programmer za klince na malom ekranu ali svakako ne dobacuje do dela koje nas uvodi u bilo kakav ozbiljan kontinuitet.  

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment