Monday, September 3, 2018

BREAKING IN

BREAKING IN Jamesa McTeiguea je iznenadni niskobudžetni hit za ovog nekadašnjeg pomoćnika režije kom su Braća Wachowski omogućile eksplozivan debi sa filmom V IS FOR VENDETTA koji on kasnije nažalost nije uspeo da kapitalizuje. Posle nekoliko high profile naslova koji su imali teškoće da se nađu u bioskopu, BREAKING IN nošen rolom Gabrielle Union ispostavio se kao iznenadna blaxploitation senzacija.

Gabrielle Union je pre petnaestak godina bila u onom impresivnom prajmu iz BAD BOYS 2 ali je u međuvremenu uspela da zapravo postane još slavnija radeći na televiziji. Kad je o izgledu reč, Unionka je sada daleko od prajma, ali joj je popularnost na nivou o čemu svedoči i zaista impresivan skor BREAKING INa na blagajnama u odnosu na uloženi novac.

Film ima diversity call u podeli. Union je majka dvoje dece koja odlazi na imanje svog kontroveznog oca na kom je sagradio superbezbednu “pametnu” kuću. Ipak, kuća nije ni dovoljno pametna ni dovoljno bezbedna da spreči home invasion mahom belačke bande koja je došla da ukrade nešto iz očevog sefa.

Billy Burke predvodi kradljivce, i ono što usledi je neki idi mi-dođi wannabe suspense triler sa home invasion premisom od koga na kraju ne biva ništa.

BREAKING IN je toliko ništa da je neverovatno koliko je postigao na blagajnama. Stoga, verovatno razloge treba tražiti u podeli, u žanrovskoj ortodoksnosti i činjenici da ovakvi čisti žanrovski radovi retko stižu u bioskop u ovakvoj B, a pomalo i C-oblandi.

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment