Saturday, September 29, 2018

HACERSE MAYOR Y OTROS PROBLEMAS

HACERSE MAYOR Y OTROS PROBLEMAS Clare Martinez-Lazaro je izvanredna španska romantična komedija o neudatoj ženi koja je već na pola puta između tridesete i četrdesete godine kada postaje opterećena raznim anksioznostima oko svog statusa i potomstva. Ovaj jednoipočasovni film je kao dinamična verzija nečega što je Judd Apatow radio u svojim najboljim danima, dakle u vreme KNOCKED UPa, pojednostavljeno, efikasno, šarmantno.

U vizuelnom pogledu film je jednostavan ali ekspresivan, ostavlja prostor glumcima za igru, rediteljski postupak je jasan a melodramski i komični elementi su skladno uklopljeni u celinu. U svakom slučaju, HACERSE MAYOR Y OTROS PROBLEMAS je nešto što bi naša publika svakako volela da vidi jer ima potencijala za crossover. Isto tako, uticaj savremene američke komedije, a naročito komičarki koje vole da se zezaju na svoj račun je evidentan u liku koji igra Silvia Alonso, iako bitno mlađa od junakinje Emme.

Vito Sanz ponovo igra glavnog junaka, kao kod Mateo Gila, i uz Danija Roviru koji je španski Hugh Grant, on se nameće kao njihov Seth Rogen.

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment