Saturday, September 29, 2018

LUIS AND THE ALIENS

LUIS AND THE ALIENS je nemačko-luksemburško-danski animirani film koji su režiral oskarovci Braća Lauenstein u saradnji sa Sean McCormackom. Reč je o tehnički relativno rudimentarnom animiranom filmu namenjenom deci, sa animacijom koja je pre dvadesetak godina mogla biti relevantna ali danas nije, no očigledno prolazi čak i u bioskopskoj dristribuciji jer je distributerska mreža gladna mejnstrim animacije.

U ovom slučaju, film je evropski ali je smešten u Ameriku jer je očigledno to tržišna uslovnost, i govori o dečaku sinu poznatog UFOloga koji jednog dana pored svih uobičajenih nevolja koje ima kao otpadnik još i postaje protagonista avanture sa tri vanzemaljca koji su stigli na Zemlju.

LUIS AND THE ALIENS je mahom baziran na polovnim elementima zapleta uzetim iz filmova u rasponu od GALAXY QUESTa pa nadalje, ali nažalost nijedan od tih pozajmljenih elemenata ne osvežava i ne podiže na neki viši nivo. Naprotiv, pozajmice su evidentne a efekat je manji nego kad smo to gledali prvi put.

Međutim, ako imamo u vidu da deca ipak mnoge od tih filmova tek treba da vide, onda LUIS AND THE ALIENS verovatno više zadovoljava soju inicijalnu ciljnu grupu nego mene koji na kraju verovatno nisam bio ni planiran kao gledalac ovog filma. 

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment