Friday, December 29, 2017

THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI

THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI Martina McDonagha je čudna crna komedija sa elementima fatalističkog krimića o neutešnoj majci koja osmišljava način kako da zakupljujući bilborde pored varošice u kojoj živi uzburka duhove i izvrši pritisak na lokalnu policiju da prione na istragu ubistva i silovanja njene kćeri. I zbilja njen zakup bilborda uspeva da pokrene stvari, ali se sve odvija u jednom crnohumornom pravcu.

McDonagh je u svemu ovome napipao dobar film, ali je onda sam uspeo da ga degradira prenatrpavanjem besmislenim detaljima i suvišnim razrađivanjem sporednih i nevažnih likova. Naprosto, njegova nesposobnost da razdvoji važno od nevažnog koštala ga je jednog odličnog filma i rezultat je tek solidan. Naravno, publika privučenija grotesknim detaljima, i naravno sklonija opštim mestima, može nešto više uživati u ovom filmu od mene.

McDonagh je u ovom filmu pokazao evidentan napredak u odnosu na ranija ostvarenja, došao je nadomak zaista dobrog filma. Dakle, treba videti šta je sledeće.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment