Saturday, December 23, 2017

BEYOND SKYLINE

BEYOND SKYLINE Liama O'Donnela je nastavak filma SKYLINE Braće Krause koji je pre nekih sedam godina bio osvežavajući B-rad koji je nažalost patio od problema neoriginalnosti i insistiranja na razradi suštinski nezanimljivih karaktera.

Nastavak se bavi istim događajem, vanzemaljskom invatijom koju prikazuje ovog puta iz ugla drugih junaka i prati je od početka kao u prvom delu samo na drugom mestu naravno. U drugom dela se razrađuje element koji je načet u prvom a to je dešavanje u utrobi vanzemaljskog broda i šta se zbiva sa onima koje otmu vanzemaljci. Ovog puta junaci uspevaju da dođu do saznanja kako da polako krenu da uzvraćaju udarac koristeći vanzemaljsku tehnologiju i njene krajnje bizarne performanse.

Liam O'Donnel je producirao prvi film i u drugom delu na raspolaganju ima zanimljivu glumačku podelu koju čine Frank Grillo, Bojana Novaković i Iko Uwais. Uprkos jasnom B i skoro sigurnom DTV statusu projekta, ovi glumci su posvećeni svojim ulogama, naročito Grillo i trude se kao da će ići u bioskope.

TRANSFORMERS, PACIFIC RIM, PREDATOR i razni ALIENi su na tapetu ovog puta, s tim što O'Donnel ipak sve artikuliše više u akcionom nego u horor ključu, ali određenu SF auru ipak uspeva da očuva. Zanimljiv detalj u pogledu dramaturgije i naracije jeste to da su junaci u značajnom delu priče u utrobi vanzemaljskog broda a da onda "padaju" na zemlju na raznim lokacijama zgodno udovoljavajući azijskim koproducentima.

BEYOND SKYLINE je kaloričan DTV proizvod sa dosta akcije, dosta raznih masnoća u podeli i definitivno je mnogo manje opterećen high conceptom od prvog dela i mnogo je više okrenut atrakciji i zabavi. Domet je pak isti. Opet je ovo evuidentno B-rad koji ne prevazilazi svoje limite ali može prijati onima koji vole ovakve stvari.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment