Friday, September 27, 2013

RUNNER RUNNER

Brad Furman je želeo da u filmu RUNNER RUNNER ponovi formulu kouja mu je pre dve godine uspela u filmu LINCOLN LAWYER. u tom vrlo šarmantnom filmu koji je imao dosta svojstava starinske detektivske serije, Furman je imao odličan scenario i izvanrednu glumačjku podelu tako da je njegova lakoća izlaganja likova i priče sve učinila nepretencioznim, za moj ukus povremeno čak i previše. U novom filmu, Furman pokušava da ponovi istu stvar. Ima nešto manje zvezda, i Justim Timberlake definitivno nije ono što je Matt McConaughey bio kad se vraćao svom snagom na veliki ekran, ali nije problem u imenima i licima, već u tome što hnema priče i nema likova. Stoga, Furmanov lagani stil gura na prazno i jedino što omogućuje je da RUNNER RUNNER ne bude dosadan.

Međutim, uprkos tome što nije dosadan, RUNNER RUNNER nema više čime da se pohvali. Uprkos uglednim imenima, Levien i Koppelman su isporučili slab scenario koji ne dobacuje čak ni do nivoa šematizovanih B-krimića. Čak i neki bitni klišei fale, možda je bilo velikih intervencija u montaži.

RUNNER RUNNER nije bio skup film pa neće biti ni veliki promašaj. Međutim, šteta je što u ovom formatu nije snimljen bolji film jer krimići tog profila postaju vrlo ugrožena vrsta.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment