Tuesday, November 10, 2020

MISS MEADOWS

MISS MEADOWS je film Karen Leigh Hopkins sa Katie Holmes u glavnoj ulozi i poziciji jednog od producenata. Ovo je baš žestok indie u svakom smislu, i budžeta ali i estetike, onako quirky na sve očekivane načine i prilično mehaničan i klišetiziran iako jako želi da bude ekscentričan.


Film kreće sa učiteljicom obučenom kao da je upravo izašla iz nemaštovite mjuzikl idile pedesetih koja ide ulicom. Neprijatni redneck joj dobacuje iz kamioneta i poziva je pištoljem da mu se pridruži a ona ga upucava iz damskog pištolja i nastavlja dalje STEPUJUĆI.


Ko hoće ovo da gleda, dobiće manje-više ono čemu se nadao, ali urađeno na jedan skroman način i u pogledu mašte i u pogledu egzekucije.


Katie Holmes je solidna u glavnoj ulozi koja je centralna za film i konačno koja je naslovna. Ali sama uloga je toliko uronjena u ekscentričnost da je to jedna od onih uloga u kojima glumac ima više prostora za egzibiciju nego za neki kvalitet. James Badge Dale igra mladog šerifa koji se u nju zaljubljuje i on je pouzdan u toj ulozi. 


* 1/2 / * * * *


No comments:

Post a Comment