Tuesday, November 10, 2020

EL CHICANO

EL CHICANO Bena Hernandeza Braya je pokušaj franchise startera za Joe Carnahana i njegovog dugogodišnjeg stunt coordinatora ali nažalost po svakom parametru ovaj film propada.


Raul Castillo nam je dobro poznat iz raznih serija, mahom kao epizodista, i ovde se snalazi jako dobro u glavnoj ulozi ali nažalost priča koja ga okružuje a koju potpisuju Carnahan i Bray je baš bezveze.


Castillo igra policajca koji je odrastao u surovom latino hooda u kom je pre nekoliko decenija operisao maskirani vigilante. Sad je porastao i on je sada policajac ali ga prati senka ubijenog brata narko dilera a okolnosti ga navodae da sada on mora postati taj vigilante - EL CHICANO.


Ranije sam pomenuo kako je Ayer uleteo na teritoriju za koju je delovalo da je Carnahanova posle narcA, ali Ayeru je kada je stigao na vrh ponestalo goriva i zanimljivo je da su u roku od godinu dana i on i Carnahan snimili filmove namenjene latino publici.


Ayerov TAX COLLECTOR je neuporedivo bolji, svakako da to nije realan odnos talenata između njega i Carnahana, ali da, on je snimio bolji film koji i dalje nažalost nije dovoljno dobar.


EL CHICANO međutim prvo loše izgleda, težak je za gledanje u tome kako je u dramskim scenama nevešt a u akcionim svedenom, zanimljivosti je naprosto nedovoljno, sve što je kliše je neubedljivo a ono što je novo nije dobro.


Prišao sam ovom filmu sa dozom radoznalosti, u pokušaju da shvatim da li Ayer i Carnahan pokušavaju da sa Latinx ekipom naprave Blaxploitation našeg doba, ali na kraju ovo ipak ne vredi. 


* 1/2 / * * * *


No comments:

Post a Comment