Saturday, June 13, 2015

ENTOURAGE

Pogledao sam ENTOURAGE Douga Ellina, produžetak popularne HBO serije bioskopskim sredstvima. Ellin i ekipa su se na neki način postarali da ovaj film uslovno može da se gleda bez predznanja o seriji ali teško da će zanimati ikoga izvan kruga fanova. 

Što se fanove tiče, s druge strane, oni svakako dobijaju svoju dozu “kako je dobro videti te opet” susreta sa omiljenim likovima, u filmu koji zapravo ima arc polovine sezone, sabijene u jedan flm.

Pored likova iz serije, Ellin sa saradnicima uspeva da očuva i šarm dramaturgije iz serije, i rekao bih da uspeva da ga dosta uspešno prenese u bioskopsku formu. Akcenat nije na zapletu već na junacima, njihovim dilemama i načinom na koji izlaze na kraj sa njima.

Za razliku od mnogih serija koje se ulupavaju držeći se filmske dramaturgije, ENTOURAGE zapravo funkcioniše prilično dobro oslanjajući se na ono što ga je karakterisalo kao seriju. Za razliku od pete sezone kojoj filmsko ubrzavanje radnje nije pomoglo i umnogome je umanjilo efekat psiholoških lomova simpatičnih junaka, ovde je to pojačavanje efinasnosti bolje realizovano.

Nažalost, u balansu između filma koji će govoriti o junacima iz ENTOURAGE ali biti autonoman, i priveska za fanove serije, Ellin bira ovo drugo što je možda i prirodno. Ipak, u određenom smislu to nadovezivanje na seriju u nekim aspektima možda i umanjuje uživanje i fanovima serije. Tu pre svega mislim na celebrity cameo pojave koje postaju same sebi svrha i bivaju dovedene do paroksizma.

Lagao bih ako bih rekao da nisam bio zabavljen ovim filmom, ali možda ja i više verujem u Vincea i načina na koji je priča o njemu pričana od samih autora. ENTOURAGE je pružio dosta ali mogao je možda pružiti još i više.

Kao fan serije mogao bih mu dati * * * ali * * 1/2 / * * * * je realan domet, u najboljem slučaju.

No comments:

Post a Comment