Thursday, June 11, 2015

ПАРАГРАФ 78 (2)

Drugi deo diptiha ПАРАГРАФ 78 Mihaila Hleborodova ima vlastitu zaokruženost, iako ga je zapravo ipak nemoguće gledati bez prvog dela. U drugom delu, članovi spasilačke ekipe shvataju da su smrtonosno inficirani i žele da završe tako što će pobiti jedne druge, izvlačeći parove koji će se satirati putem lutrije.

Repetitivnost ljubavnog trougla iz prvog filma produžava se i u drugom ali akcija, mahom jedan-na-jedan je prilično dobra i ljubavni trougao ima prilično visceralno razrešenje.

Zaokruženost se između ostalog postiže i time što se događaji iz prvog filma ne razrađuju dalje, iako bi možda trebalo, već dinamika unutar ekipe dolazi u prvi plan. Šta god mislili o tome da se film ovog žanra daje iz dva dela, verovaatno da bi se maksimalno naplatilo gledanje, nesporno je da u ovom slučaju imamo posla sa dramaturški osmišljenim deljenjem filma na dva, slično KILL BILLu. 

U akcionim scenama Hleborodov pokazuje solidnu kompetenciju i šteta je što potom nije nastavio dalje putem akcionih projekata. Ipak, nadam se da takav razvoj situacije nije sasvim isključen.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment