Monday, June 1, 2015

UNFINISHED BUSINESS

Ken Scott je počeo kao kanadski reditelj čiji je mali filmovi rimejkuju u Holivudu, potom je i sam došao u Fabriku snova i snimio DELIVERY MAN sa Vinceom Vaughnom u glavnoj ulozi, pokazavši da je u stanju da napravi punokrvni holivudski film. U novoj saradnji sa Vaughnom, filmu UNFINISHED BUSINESS, nažalost ponovo pravi regresiju u kanadski kalibar filmova iako režira po scenariju relativno uglednog Steve Conrada.

Hvale vredan je Vaughnov pokušaj da svoju komediju obogati kaprijanskim tonovima i doda joj neki novi sloj, nažalost Scott u filmu UNFINISHED BUSINESS ostaje na nivou skice za neki bolji film, najpre predloška za rimejk u kome bi Vaughn mogao da se razobruči.

Kostur dobre komedije je tu, grupa poslovnih ljudi-autsajdera odlazi u Berlin, u danima kada se u tom gradu ukrštaju najveća LGBT parada i Oktoberfest, s jedne strane se gomilaju gegovi sa gloryholeovima, posetama umetničkim instalacijama, iniciranje phone sexa na speakerphoneu i slične psine, nasuprot porodičnoj nadogradnji u formi odnosa među supružnicima i roditelja i dece. Sve je tu, ali nekako nije postavljeno u pravi sklad, niti je Scott uspeo da bilo šta od ovoga podesi na pravi intenzitet.

Vince Vaughn nosi ovaj film i uspeva da ga izvuče do podnošljivog nivoa, taman dovoljno da stvori žal što ovaj materijal nisu razradili neki jači scenaristi i reditelj. Scottov senzibilitet je i ovog puta bio korak u pravom smeru ali nažalost, egzekucija je bila nedovoljna. 

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment