Saturday, June 6, 2015

DEMON BABY

Pogledao sam DEMON BABY Corrie Greenopa. Reč je o niskobudžetnom britanskom hibridu psihološke drame i horora, u kome bih horor pre definisao kao imaginarijum realizacije psihoze glavne junakinje nego kao istinsko žanrovsko opredeljenje.

Film govori o mladom paru, koji u ranoj fazi suprugine trudnoće odlazi na izlet u Škotsku gde trudnicu počinju da progone uznemirujuće vizije. Nažalost, te vizije su više uznemirujuće za junakinju nego za publiku.

Solidna gluma svih ljudi na ekranu čini da ova izuzetno isprazna priča pred nama relativno brzo i nenametljivo prođe, ali kada bi se gledalac posle gledanja filma upitao šta je to gledao, teško bi mogao da opiše, ili taj opis ne bi baš delovao laksavo po film.

Greenop je tehnički solidno realizovao film i prava je šteta što ta kompetencija nije ispraćena nekom zanimljivom idejom. Ipak, senzibilitet spoja dobro glumljene melodrame, malo strašnjikavih halucinacija i krvoprolića, deluje kao recept za plasman filma na specijalizovanim festivalima pa i u programu jakih distributera. 

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment