Tuesday, October 22, 2013

MOeBIUS

Pogledao sam MOeBIUS Erica Rochanta, novi špijunski film koji je za Bessonov EuropaCorp snimio Jean Dujardin posle osvajanja oskara za ARTIST. Našoj publici ovaj film može biti zanimljiv po tome što epizodnu ulogu igra Branka Katić. Dujardin igra agenta FSB koji vešto vodi slučaj protiv ruskog Oligarha u Monaku, upliće se u ljubavnu vezu sa jednom od njegovih saradnica, kradom od svojih kolega i dovodi celu akciju u opasnost.

Eric Rochant se tokom devedesetih istakao sa izvanrednim špijunskim filmom LES PATRIOTES pa su očekivanja ovog filma bila jako velika. Nažlost, ovaj film je slabiji od prosečnih produkcija EuropaCorpa i sasvim sigurno nije projekat koji je Dujardin trebalo da snima po osvajanju "oskara". S druge strane, Rochant je veliko ime u ovom žanru tako da glumčeva ideja da igra u ovakvom filmu imadosta rezona.

Partnerka u filmu mu je Cecile De France koja uprkos koketiranju sa Holivudom, čak i nekim skupim produkcijama kao što je Eastwoodov HEREAFTER ostaje verna francuskom žanrovskom filmu koji ju je i lansirao.

Rochantov scenario je istovremeno neuverljiv, jednostavan i konfuzan a rediteljska egzekucija je bliža televiziji nego ambicioznom repertoarskom filmu. U svakom slučaju, ovo je dosta neočekivan ishod jednog projekta koji je sigurno nastajao sa velikim ambicijama.

Branka Katić ima epizodnu ulogu koja nije naročito upečatljiva.

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment