Friday, January 29, 2021

GODMOTHERED

GODMOTHERED Sharon Maguire je Disneyev film pušten na njihovom streaming servisu u kom se dekonstruiše priča o dobroj vili, i pokušaju najmlađe među njima da spase posao u svetu u kom više niko ne veruje u njih i ne zove ih upomoć.


Vila-stažistkinja pronalazi pismo jedne devojčice i odlazi da joj ispuni želju da pronađe princa, ali u stvarnosti zatiče četrdesetogodišnju udovicu koja je razočarana u život. Razočaranje u spoju sa time da vila-stažistkinja ne zna baš sve čini dovode do raznih kalambura 


Disney je kroz istoriju sve do Katzenbergove ere važio za studio čiji su live action filmovi beznačajni i programski. I zanimljivo je da se pod Alanom Hornom vratio u taj modus rada, sa Marvelom, LucasArtsom i fokusom na atrakcije iz parkova i bajke.


Otud je GODMOTHERED zapravo tipičan Disney film, iz starih vremena, ali i iz novih vremena, bajka koja dobija malo dekonstrukcije, i malo live action prerade ali se stabilno kreće utabanim stazama.


Na svu sreću, Jillian Bell i Isla Fisher u glavnim ulogama su dovoljno harizmatične da nam nekako “prodaju” osnovnu premisu i karakternu premisu, i da na kraju ovo bude pristojan programski film, za okvire Disneyevog streaminga.


Tehnička egzekucija je pristojna, ali više streamerska nego bioskopska. Reklo bi se da Disney + u tom smislu više zna "koliko je sati" od recimo Netflixa. 


* * 1/2 / * * * *



No comments:

Post a Comment