Sunday, June 9, 2013

THE INCREDIBLE BURT WONDERSTONE

Pogledao sam THE INCREDIBLE BURT WONDERSTONE Dona Scardina, mlaku ali u osnovi simpatičnu komediju koja nažalost ne uspeva da izvuče maksimum iz glumačke podele koju je okupila i rezultira mahom tek korektnim rezultatima. Film nije dosadan, i sporadično je smešan ali nema dovoljnog intenziteta da bi opravda angažman svih ovih zvezda niti kvantiteta da bi u potpunosti zadovoljio svoju repertoarsku funkciju.

Priča o lasvegaskim mađioničarima koji ulaze u krizu kada uđu u manirizam i potroše svoj entuzijazam, a sustigne ih i pojava nove generacije mađioničara koji svoj šou baziraju na esktremnim fizičkim zahvatima koji nemaju zabavljački aspekt i plemenitost konvencionalne magije, nudila je dosta mogućnosti. Nažalost, rezultat je mlak na sličan način kao kada su se glumci i autori serije PEEP SHOW okušali na velikom ekranu u filmu MAGICIANS.

Doduše, BURT WONDERSTONE je skuplji i ambicionzniji od MAGICIANSa ali pored odsustva smeha ima i problem sa nedostatkom sukoba među likovima, funkcioniše kao nacrt formalno ispravnog scenarija u kome jedino nedostaje prava supstanca.

Otud, formalna preciznost i zanatski nivo čine da BURT WONDERSTONE ne može da se proglasi slabim filmom, ali svakako da ne ispunjava zahteve i očekivanja publike. Mađioničari su u principu dosta inspirisali filmske autore ali su često filmovi o njima rezultirali teškim promašajima.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment