Saturday, March 2, 2013

WARNING SIGN

Pogledao sam WARNING SIGN Hala Barwooda, još jedan rad sa Matthew Robbinsom, disaster film sa elementima zobi filma o nesreći u tajnoj laboratoriji sa izučavanje biološkog oružja koja se krije iza paravana poljoprivrednog inženjeringa. U određenom smilu, ovaj film je kao nukleus kasnije igre RESIDENT EVIL, što je zanimljivo jer je Barwood tokom devedesetih otišao iz filma da se bavi igrama, ali na RE nikada nije radio.

WARNING SIGN je kao realistični RESIDENT EVIL sa dosta zanimljivom atmosferom i rediteljskim koncpetom koji sigurno proističu iz prilično ozbiljne produkcije za ovu vrstu filma. Naime, Barwood je ovaj film snimio za Fox iako je premisa o tome da dođe do curenja biološkog oružja koje budi agresiju kod inficiranih više dublja B-premisa. Međutim, u većem delu filma Barwood ovo mnogo više tretira kao produžetak CHINA SYNDROMEa nego NIGHT OF THE LIVING DEADa i to je glavni adut filma.

Problem nastupa u tome što do pravog velikog konflikta zapravo nikada ne dođe iako ima dosta akcije i ripper sekvenci. Međutim, film je u startu "umiren" svojom realističkom postavkom i odsustvom pravog antagoniste tako da se kasnije ne dobija onaj "movie" naboj koji bi bio potreban.

Međutim, studioznost i lagano tretiranje B-premise sa sjajnim facama kao što su Sam Waterston, Kathleen Quinlan i Yaphet Kotto, čini ovaj film vrednim gledanja. Barwood i Ribbins nikada u priči ne postaju dovoljno "konkretni" ali film koji su sklopili je vrlo zanimljiv i uglavnom odoleva zubu vremena.

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment