Saturday, May 5, 2012

GOON

Pogledao sam GOON Michael Dowsea, hokejašku komediju sa Seann William Scottom koju su napisali komičar Jay Baruchel i ko-scenarista SUPERBADa Evan Goldberg. Ovaj indie film koproduciran sa kanadskim kućama je naišao na velike simpatije ove godine ali nažalost ne može se reći da je išta više do simpatičan. Seann William Scott igra izbacivača koji se ispostavlja kao talentovan goon u hokejaškom timu, igrač čiji je posao da radi prljave poslove, fizički se obračunava, vrši destrukciju igre i potura leđa za talentovanije igrače.

Sin lekara od kojih se očekivalo mnogo, posle otpadničkog života izbacivača, nalazi smisao u hokeju, upoznaje ženu svog života, načetu na neki drugi način, i film ne odlazi mnogo dalje od te osnovne postavke niti je dramski razvija.

Otud je GOON krajnje ravan film, oslonjen isključivo na šarm Seann William Scotta koji u principu može da iznese film ali ne i da ga isplasira do nekih visina. GOON i dobacuje do same margine nečega što bi se moglo smatrati bioskopskim nivoom. Uprkos svojim indie korenima, ipak je reč o filmu koji ne odstupa od forme klasične mejnstrim sportske komedije i čini se da su autori ipak želeli da snime film izvan sistema a onda da se ipak dokopaju bioskopa. Uprkos simpatijama sa kojima je film dočekan, GOON nije ta vrsta senzacije.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment