Wednesday, May 11, 2011

I AM NUMBER FOUR

Pogledao sam I AM NUMBER FOUR DJ Carusa, film posle koga on i zvanično prestaje da bude ubilo kom smislu zanimljiv reditelj i gubi sav ugled i pažnju koju je kod mene stekao odličnim SALTON SEA. I AM NUMBER FOUR je film koji je na nivou celine krajnje konfekcijski, veštački, isfabrikovan a nivou niza značajnih detalja izrazito bezveze. Međutim, konfekcija odnosi prevagu tako da mu čak i pomaže da ako imamo u vidu potpunu ispraznost svega što se u filmu dešava bude na izvesnom nivou čak i gledljiv. Kad kažem gledljiv, ne u smislu da ima šta da se vidi, nego da ne bude dosadno.

I AM NUMBER FOUR je planiran kao franchise-starter, a sudeći po tome kako je prošao, od toga erovatno neće biti nešto, i taj utisak da sada iz ovoga treba da se izrodi serijal još dodatno doprinosi tom konfekcijskom ugođaju i opštem utisku kako ovaj film nije proistekao iz neke zdrave postavke. Uotsalom, i sam roman na kome je baziran napisan je pod pseudonimom Pittacus Lore i pisala su ga dva čoveka. Dakle, svi su na ovaj ili onaj način prišli ovom filmu kao prema nekom proizvodu a taj odnos nisu prevazišli svojim talentom.

Otud se svi šavovi koji su spojili sve ove koncepcije i ideje bolno vide i I AM NUMBER FOUR ne uspeva da dostigne čak ni nivo svojih u osnovi dosta slabih komercijalnih uzora poput TWILIGHTa.

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment