Tuesday, September 7, 2010

WILD TARGET

Pogledao sam nažalost krajnje suvišnu britansku komediju WILD TARGET koju je po francuskom izvorniku režirao Jonathan Lynn, reditelj koji je nekada radio holivudske filmove visokog profila, između ostalog i superiorniji rad na istu temu - WHOLE NINE YARDS sa Bruce Willisom.

Ovog puta, plaćeni ubica sa quirkom, da ne kažem queerkom, ima lik Bill Nighyja, sa svim njegovim već poznatim glumačkim iživljavanjima. Dama u nevoklji je Emily Blunt, a slučajni prolaznik koji otkriva ubicu se sebi je Rupert Grint. kao negativci pojavljuju se Moffatov Watson - Martin Freeman i Rupert Everett. Nažalost, imena ovih talentovanih glumaca i relativno solidna produkcija & egezkucija ne uspevaju da prikriju koliko je ovaj film zapravo suvišan.

Ne samo da smo ovaj zaplet videli već stotinama puta, i da Lynn sa saučesnicima naprosto ne može da doda ništa novo, nego bi se reklo da kvalitet glumačke podele dodatno smeta u filmu jer naizmenično izaziva sažaljenje zašto takvi talenti igraju u ovakvom filmu odnosno podseća na njihove odlične role u mnogo boljim filmovima.

WILD TARGET je u najbolju ruku rutinski film koji se slomio pod teretom neiskorišćenog talenta i ispred a bogami i iza kamere, jer Lynn nije čovek za olako otpisivanje.

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment