Thursday, September 30, 2010

NO CONTEST

Reprizirao sam NO CONTEST Paul Lyncha, DTV akcijaš iz 1994. u kome se okušao vrstan B-kast - Shanon Tweed, Robert Davi, Andrew Dice Clay i Roddy Piper.

Lynch je kao iskusna televizijska kuka okupio vrlo solidne personality actore koji se mogu kupiti novcem kojim je on raspolagao i u toj ekonomiji nije nimalo pogrešio, izuzev što je Tweed pretvrdo drvo javorovo kad se ne skida, a ovde se ne skida već igra akcionu heroinu koju jedan od negativaca definiše kao "Bruce Lee with boobs". Tweed je prilično ukočena u dramskim scenama i dosta nezgrapna u borilačkim, ali je zbog svoje visine, definitivno intimidating protivnik za teroriste-kriminalce koji u prilično bukvalnom i detaljnom rip-offu DIE HARDa zauzimaju izbor za mis.

Clay igra predvodnika bande a Davi telohranitelja jedne od učesnica koji se kreće sa štapom ali vrlo dobro može da pomogne Shannon koja je ostala unutra i da joj pomogne da vodi igru. Inače, Davi je alumnus McTjevog DIE HARDa.

Clay igra vođu, Rickmanovu ulogu a Piper Godunovljevu.

Lynchova egzekucija je B, nema tu neke visoke kase, ali film ima dobar tempo, i odvija se u nepretencioznom duhu rip-offa savremenog akcionog filma i ne može se reći da nema svoje mesto u getu akcione ortodoksije.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment