Monday, June 2, 2008

SEMI-PRO

Pogledao sam SEMI-PRO Kenta Altermana, courtesy of Ginger.

Nažalost, kada se konačno dotakao sporta koji volim (ne računajući KICKING AND SCREAMING) Ferrell je snimio verovatno najgoru od svojih sportskih komedija. Iako nisam veliki fan ni ranijih, SEMI-PRO je ipak uspeo da bude najmanje smešan.

Nažalost, mimo pokušaja da bude smešan, SEMI-PRO ne nudi apsolutno ništa. Dok većina komedija ipak ima ili neku ljubavnu priču ili neki drugi zaplet kao kičmu na koju se dodaje smeh, SEMI-PRO ima predvidljiv zaplet o sportskom rezultatu koji je između ostalog i istorijski poznat pošto Flint Tropics nisu ušli u NBA tako da samo neko ko ne zna apsolutno ništa o košarci može biti iznenađen ishodom, no priča je toliko klišetizirana da je teško naći toliki filmski neobrazovanog gledaoca koji bi u njoj mogao uživati.

Ovakar ishod filma me iznenađuje imajući u vidu da je scenario pisao Scot Armstrong, redovni saradnik Todd Philipsa. Međutim, ovo je Scotu već drugi solo promašaj posle HEARTBREAK KID koji je kudikamp ipak bio funkcionalniji film. Očigledno je da bez Todda, Scot nema kompas.

Kent Alterman je inače executive New Linea i ovo mu je prva režija. Međutim, to ne treba da čudi pošto su executivi New Linea uvek bili skloni autorstvu,. setimo se Bob Shayea, Jon Hessa ili Michaela De Luce. Nažalost, očigledno je Alterman mislio da se film sa Ferrellom snima sam od sebe, tako da ovde nema apsolutno nikakvog naročitog rediteljskog postupka, sve je svedeno na puku tehnički kompetentnu egzekuciju.

Kad je o glumcima reč, Woody Harrelson je jedini doneo nešto što liči na karakter. Nažalost njegov karakter je najbolje glumljen ali i najmanje zanimljiv. Will Ferrella to nažalost nije motivisalo da se iole odmakne od glupiranja tako da usled toga što Woody ipak glumi, njegov apsolutno glavni junak deluje još bleđe.

No, ipak je Woody tata komedije o basketu, setimo se WHITE MEN CAN'T JUMP.

Nažalost činjenica da je film smešten u Flint ne dobija neku veću pažnju, i gledaocima koji nisu upoznati sa backgroundom ovog mesta neće biti naročito znakovita.

Konačno, krajnja degradacija cele ideje ABA lige jste u tome što film tretira prelazak pojedinaca u NBA kao hepiend.

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment