Thursday, June 26, 2008

DRILLBIT TAYLOR

Pogledao sam DRILLBIT TAYLOR Stevena Brilla, courtesy of Ginger.

Reč je o poluflopu Judda Apatowa koji je posle KNOCKED UPa i SUPERBADa delovao kao da je nepogrešiv. Onda su došli WALK HARD i DRILLBIT koji su finansijski propali, manje ili više.

DRILLBIT je simpatičan film o beskućniku koga angažuju trojica bespomoćnih klinaca da ih brani od školskog bullyja. Međutim, sa trajanjem od 110 minuta, ovaj film ima dosta praznog hoda i nekih 20ak minuta je duži nego što bi trebalo. Iako, Apatow i ekipa pokušavaju da ponove strukturu klinaca iz SUPERBAD (uostalom jedan od scenarista je Seth Rogen) ova deca naprosto nisu dorasla da dobiu toliki screentime. S druge strane, Owen Wilson, Leslie Mann i ekipa u principu uspevaju da opravdaju vreme koje im je dato.

Međutim, čini mi se da je dužina svakako sama po sebi bila razlog koji je odbio mnoge klince od ovog filma. Isto tako DRILLBIT ima tween junake, a koristi se arsenalom teen komedije, tako da je sasvim logično da je bio preradikalan za tween market a suviše mlak za tinejdžere.

No, ono što je nesporna činjenica to je da uprkos svojim nedostacima, DRILLBIT ipak pokazuje da ima klasu, koju potvrđuje ne samo Apatow kao producent nego i činjenica da je John Hughes jedan od pisaca sinopsisa, što filmu daje pre svega određenu istorijsku dimenziju i oreol tradicije koja je misteriozno prekinuta. Isto tako sam Drillbit koga igra Owen Wilson, stoji kao odlična glumačka kreacija, koja je realno mogla da se pretvori u franšizu.

Iznenađuje da Brill koji je radio bolje Sandlerove filmove, dopušta da mu se tempo filma tako otme iz ruku, i da se tako zamuti ciljna grupa.

* * ½ / * * * *

No comments:

Post a Comment