Thursday, September 7, 2023

DOOR MOUSE

DOOR MOUSE Avana Jogie je film koji govori o strip autorki i oslanja se u velikoj meri na estetiku stripa, čak uvodi i neke animirane delove koje preuzimaju grafičku formu i vizuelni žargon stripa, sa agresivnim elipsama.

Hayley Law je u svakom pogledu izvanredna u glavnoj ulazi devojke koja radi u burlesque klubu a uporedo crta underground stripove. Ona ovoj ulozi odgovara ne samo glumački, inače je odlična glumica, već i vizuelno jer izgleda kao da je izašla sa stranica nekog stripa. Sličan kvalitet donosi i Kent Powers u ulozi njenog najboljeg druga i platonskog obožavaoca, dočim u ostatku podele i dizajna filma naprosto Avan Jogia ne uspeva da održi taj tonus.

Srce mu je na pravoj strani, i neke stvari je uspeo da izvede uspešno, ali da li zbog budžeta, da li zbog nepažnje, ne uspeva da izgradi adekvatno stilizovanu celinu, ne samo u produkcionom dizajnu već i u naraciji jer je film po ritmu bitno konvencionalniji nego što bi trebalo.

Tako DOOR MOUSE koketira da idejom košmara iz asortimana HAPPYja Granta Morrisona (doduše bez letećeg jednoroga) ali sve to snima na jedan dosta konvencionalan način i u ambijentima koji svemu tome uglavnom nisu dorasli.

DOOR MOUSE stoga ostaje film koji je bolji u nameri nego u ishodu, a to je šteta jer ima savršeno zaokružene protagoniste.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment