Monday, September 18, 2023

A GLIMPSE INSIDE THE MIND OF CHARLES SWAN III

A GLIMPSE INSIDE THE MIND OF CHARLES SWAN III je drugi igrani film Romana Coppole koji je već nekoliko decenija aktivan filmadžija, najpoznatiji kao redovni scenarista Wesa Andersona. Međutim, njegov prvi film CQ bio je veoma zanimljiv iako nije dobro prošao, pa me je prirodno zanimalo kakav će biti i njegov sledeći celovečernji rad.

Nažalost, A GLIMPSE INSIDE THE MIND OF CHARLES SWAN III nije na nivou CQ. Nesumnjivo reč je o autorskom projektu ali isto tako boluje od prevelike relaksiranosti i na neki način prelazi iz domena ličnog u predele potpuno privatnog.

Charlie Sheen igra dizajnera i ženskaroša - mada lik nije sasvim alter ego već definisane persone samog Sheena - kog ostavlja devojka i sledi jedna kolažna forma njegove patnje, puna skečeva i fantazija koje prate eto njegovo mentalno stanje, razmišljanja i preispitivanja.

Film ima neki rudiment priče ali se kreće u jakom tempu, sa obiljem kameo rola nekih zanimljivih faca i interesantnom muzikom. Međutim, sve to ipak nije dovoljno da CHARLES SWAN III bude išta više od privatne zajebancije grupe drugara iz Holivuda.

E sad, film je dobroćudan pa njegov bazični problem ne vidim kao nešto odbojno. Ali razumem i one kojima jeste.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment