Friday, August 26, 2022

A FELESEGEM TORTENETE

A FELESEGEM TORTENETE Ildiko Enyedi po romanu Milana Fusta je ljubavni film starog kova koji nažalost izgleda prilično zastarelo, pa taj stari kov pomalo nosi u sebi i nešto anahrono.

Film je snimljen bez milosti prema publici. Traje preko dva i po sata bez ikakvog izrazitog razloga, a fotografija Marcella Reva, Mađara koji inače radi sa Samom Levinsonom je neubedljiva, prazna, šuplja kao i sama atmosfera ovog filma.

U glavnoj ulozi je Gijs Naber, holandski glumac koji uspeva da administrira dva i po sata ovih dešavanja. Glavna partnerka mu je Lea Seydoux, i zaista se gledalac često upita - kako je sve ovo moglo poći naopako?

Ali, očigledno jeste. Kada film koji slika Marcell Rev ispadne tako da ne izgleda dobro, onda lako možemo zamisliti kako su se neke druge stvari mogle otete kontroli.

Film je imao premijeru u Kanu i verovatno je profilisan kao jedan veliki evropski ljubavni film i sa određenim bioskopskim perspektivama. Ono što smo dobili nije veliki već glomazan, nezgrapan film u kom mnogo talentovanih ljudi radi stvari ispod svog nivoa.

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment