Tuesday, June 2, 2020

CAPSIZED: BLOOD IN THE WATER

Discovery je producirao televizijski film sa dobrom glumačkom podelom koju predvodi Josh Duhamel inspirisan brodolomom iz 1983. kad je grupa ljudi isplovila iz Mainea za Floridu na jahti, doživela oluju i prevrtanje, i to u vodama punim ajkula.

Žeđ, glad i ajkule su na kraju ostavili samo dvoje preživelih.

SHARK WEEK je Discoveryjeva prirodnjačka serija o ajkulama u kojima se trude da ih ne prikazuju kao monstrume iz horor filma ali ova priča, sama po sebi, upravo jeste siže jednog survival trilera u kome su uloge jasno podeljene.

Naravno, život je drugačiji od filma pa su i napadi ajkula drugačije strukturirani od onoga na što smo navikli, ali nisu ni bitno drugačiji od toga. Ovde nema onih klasičnih konvencija filmova sa ajkulama, tipa ulovljeno je mladunče, majka se sveti i sl. Ovde je priroda na delu, ajkule nemaju personalnost ali su opasne.

Josh Duhamel daje star gravity podeli solidnih profesionalaca i po ko zna koji put dokazuje da ima talenat da iznese film, i da dobar reditelj može da postigne mnogo sa njim. On dobro uklapa svoj vajb holivudske zvezde sa okolnostima priče i ostatka podele a Roel Reine iznova pokazuje da je jedan od najdarovitijih reditelja među onima koji su specijalizovani za DTV, a u ovom slučaju i mali ekran druge vrste.

Sve u svemu, CAPSIZED je odličan televizijski film po istinitoj priči koji dolazi sa kanala od kog tako nešto ne bismo očekivali.

No comments:

Post a Comment