Saturday, June 6, 2020

SCENIC ROUTE

SCENIC ROUTE Kevina i Michaela Goetza iz 2013. snimljen je po scenariju Kylea Killena koji je do sada najpoznatiji po filmu BEAVER Jodie foster ali je u međuvremenu radio svašta što bi se moglo smatrati kao cool, weird i quirky.

SCENIC ROUTE se uklapa u taj profil. Počinje kao polemička drama o ličnim odnosima u kojoj glavne uloge igraju Josh Duhamel i Dan Fogler da bi u drugoj polovini prerasla u zanimljiv ali nikada do kraja uspeo žanrovski hibrid.

SCENIC ROUTE je siguran u svojim scenarističkim zamislima ali je nažalost dosta klimav u pogledu toga šta nam na kraju pruža na ekranu. Kyle Killen je prosto jači u konceptu nego u egzekuciji i Kevin & Michael Goetz jednom doslednom ali ne naročito inspirisanom režijom tome ne doprinose.

Na kraju SCENIC ROUTE postaje jedan od onih filmova čija je glavna forma da “nije” ono što smo mislili da jeste ali ako gledamo dešavanja na ekranu, rekao bih da je upravo ono što jesmo mislili da jeste jer preokret negira postavku ali ne i samu supstancu.

Otud, ovo je relativno melodrama sa elementima trilera u pogledu gradiva koje gledamo a kroz preokrete pretenduje da bude nešto bitno više.

Josh Duhamel i Dan Fogler su odlični u glavnim ulogama, uspevaju da se iznesu sa zahtevnom postavkom u kojoj njih dvojica “drže” ceo film, ali na kraju ispostavlja se da SCENIC ROUTE kao film nije uspeo da se nametne uprkos njihovom postignuću. 

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment