Saturday, June 13, 2020

MUHAMMAD ALI'S GREATEST FIGHT

MUHAMMAD ALI’S GREATEST FIGHT Stephena Frearsa je ekranizacija situacije pred kojom se našao čuveni bokser kada je posle godina suspenzija, suočen sa robijom zbog odbijanja da učestvuje u Vijetnamskom ratu, izneo svoj slučaj pred američki Vrhovni sud.

Ovaj televizijski film iz 2013. režirao je Stephen Frears, reditelj ozbiljnog i raznovrsnog opusa čije su ekranizacije istinitih priča proteklih godina privlačile pažnju a rekao bih i plenile u raznim formatima.

MUHAMMAD ALI’S GREATEST FIGHT je HBO televizijski film i prilično je kamerni po svojim kapacitetima. Reč je u suštini o zanimljivom pravnom proceduralu baziranom na istinitom događaju i Frears to radi dosta “suvo”, oslonjen na sjajnu glumačku podelu u kojoj se javljaju i takve njuške kao što su Christopher Plummer, Frang Langella i Danny Glover, i uz finu dozu humora o starim kajlama iz Vrhovnog suda koje su mnogo vitalnije nego što bi se od njih moglo očekivati.

Frears uspeva da unese i dozu emocije u junake, do pokaže kako sudbinske odluke donose ljudi koji uporedo vode svoje živote i imaju lične sudbine koje im mogu uticati na rasuđivanje, i sve to čini jedan veoma zanimljiv iako esetski gledano, ne naročito upečatljiv paket.

No comments:

Post a Comment