Tuesday, July 31, 2018

OPERACION CONCHA

OPERACION CONCHA je španska komedija o filmskim radnicima-prevarantima, smeštena u dane filmskog festivala u San Sebastijanu. Neke od lokacija na kojima se film dešava imale su sentimentalni značaj za mene jer sam na tom mestu bio pre četvrt veka.

Međutim, kada se izuzme činjenica da sam u filmu video neke lokacije kojih se pomalo sećam, i da sam generalno veliki buff za filmove o filmašima, OPERACION CONCHA nema šta mnogo da ponudi.

Reč je, u najboljem slučaju, o korektnoj komediji koja se ozbiljno oslanja na BOWFINGERa. Priličan deo premise sa producentom prevarantom koji angažuje sitnog lopova koji jako liči na poznatog glumca kako bi prevario finansijere podseća na klasik Franka Oza.

Nažalost, OPERACION CONCHA nije tako inteligentna kritika ni ljudske prirode a naročito ne filmske industrije.

Glavnu ulogu igra Jordi Molla, a poavljuje se i kao ta velika zvezda i kao sitni kriminalac dvojnik. U obe uloge je vrlo karikaturalan i neinteresantan sa pokušajima da proizvede efekat nekom prenaglašenom glumačkom igrom. Verpvatno u strahu da će potonuti u bzidejnost filma ako bude u underplayu, Jordi Molla ovo pretvara u opšte šmiranje ali srećom ne izaziva i opšti haos na ekranu.

OPERACION CONCHA nije naročito dobar film ali nema sreće ni da bude dovoljno leš da bi se barem po tome istakao. Samo je bezveze.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment