Friday, July 6, 2018

ANT-MAN AND THE WASP

ANT-MAN AND THE WASP Peytona Reeda je nastavak koji u principu nastavlja sve ono što je bilo dobro u prvom filmu. Dakle, to su "mali junaci", "mali negativci", "mali ulozi" i ta formula ponovo funkcioniše. Zanimljivo je kako Peyton Reed u ovom filmu istovremeno pada pod uticaj televizuelnosti MCU ali ostaje dosta energičan, maštovit u nekim slapstick inscenacijama i komičnim rolama, sa dosta gegova.

Doduše, mora se imati na umu da ja na osnovu minulog rada ima specifičan soft spot za Peytona Reeda pa možda nisam objektivan, ali na kraju krajeva uprkos raznim krutostima, raznim više retro-televizijskim detaljima u pogledu postupka i sl. ANT-MAN AND THE WASP uspeva da me pridobije kao duhovit i mali nepretenciozni film po stripu. Slično HOMECOMINGu, sa kojim deli scenariste, i ovaj film ostaje "na pločniku", i potpuno je nepretenciozan u nekim širim kosmičkim okvirima (premda nota bene, osete se posledice INFINITY WARa). Nažalost, za razliku od HOMECOMINGa koji je bio svež, ovde mahom repriziramo stvari iz prvog dela, kako one uspešne tako i one koje to nisu - recimo Evangeline Lilly koja se zaista potpuni miscast kao Wasp.

Reći za Peytona Reeda da je zarobljen u MCU je zbilja pretenciozno jer ipak vrlo malo ljudi fetišizuje DOWN WITH LOVE kao ja. No, svakako da bih voleo da ga vidim kako radi i nešto drugo. Njegova najveća prednost ali i najveća mana je to što on zapravo nije prvoloptaški reditelj superherojskog filma, i iz toga proizilazi većina vrlina i većina mana ovog filma.

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment