Tuesday, July 24, 2018

JUAREZ 2045

JUAREZ 2045 Chrisa Lea je zanimljiv low budget film koji oružjem Roberta Rodrigueza pravi rip-off Neilla Blomkampa. Pod oružjem Roberta Rodrigueza smatram pre svega Grindhouse estetiku, kolor korekciju koja želi da stvori utisak ofucane filmske kopije i neke ljude koje ostavio B-filmu u amanet kao što je Danny Trejo. Međutim, čitav meksički setting je bliži zapletima iz filmova kao što je SICARIO nego bilo šta drugo. No, Blomkamp je ključ cele priče. Njegovi filmovi o robotima u službi policije u favelama, na margini, u bedi, nasilje verhoevenovskog profila, to je osnov ovog filma.

Godina je 2045. i meche su postale standardni metod zavođenja reda. Kartel u Huarezu međutim uspeva da nabavi i ishakuje neke i time preti da preuzme vlast u svom delu Meksika. Američka vojska šalje jedinicu specijalaca da opronađe naučnika koji im pod pretnjom pomaže u tom procesu.

JUAREZ 2045 žestoko pada u dramskims cenama koje su nemaštovite i nemaštovito realizovane. Međutim, kada krene akcija, uprkos vrlo niskom budžetu i jako skromnom CGIu, Chris Le pokazuje da zna šta radi i nedorasle efekte vešto koristi u campy ključu. Isto tako, može se reći da je Le napravio film od polovnih delova ali da ih je spojio na vešto način, tako da je šteta što sve pada u onim segmentima u kojima zapravo nije ključni izraz ovog filma. Od tih slabih glumačkih delova je film mogao biti spasen u montaži bez problema, ionako je 105 minuta nepotrebno dugo trajanje za ovakvo prevashodno showcase ostavrenje.

Čini mi se da Chris Le i njegov rad nisu postigli puni showcase efekat što je šteta jer mislim da ga ovde definitivno ima.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment