Friday, March 3, 2017

THE ASSIGNMENT

THE ASSIGNMENT Waltera Hilla je nažalost još jedan korak na njegovoj filmadžijskoj nizbrdici. THE ASSIGNMENT ima priču koja je tupav exploitation sa esktremnom premisom za razliku od BULLETa sa Slyjem koji je prethodno radio. Nažalost, THE ASSIGNMENT je još neveštije realizovan, bez para, na užasnmim lokacijama, sa jezivom šminkom, žalosno snimljen, vrlo slabo kadriran. Ovo je jedan od filmova u kojima praktično ništa ne valja.

To je šteta. Podela koje su predvodile Michelle Rodriguez i Sourney Weaver je obežavala da može headlineovati ozbiljan film i da nečemu može privući pažnju. Međutim, to “nešto” je izostalo i THE ASSIGNMENT je nažalost film za koji je bolje da nije ni na koji način privukao pažnju.

Scenario je dosta tanak, ali film pre svega pada na nivou režije i produkcije. Sve ovo je moglo biti neki pristojan neo-grindhouse da nije tako apsurdno loše urađeno. U Hillovom opusu ovaj film stajao je kao projekat koji je dugo želeo da snimi, a zanimljivo je i to da se u određenom smislu ovaj film može nadovezati na JOHNNY HANDSOME. Ali nabrajanje naslova i svako pominjanje Hillovog u kontekstu ovog filma je naprosto žalosno i zato je možda bolje da sve ovo zaboravimo. 

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment