Saturday, March 25, 2017

ALL NIGHTER

Pogledao sam ALL NIGHTER Gavina Wiesena, jednu od onih indie komedija koje su imale predispozicije da budu nešto ozbiljno ali to na kraju nisu. Wiesen je snimao film po scenariju Setha Owena kiojije potpisao predložak za solidni MORGAN Klana Scott, a u glavnim ulogama imao je oskarovca J.K. Simmonsa i Emile Hirscha. Sve je dakle bilo profilisano da prođe dobro ako bude kvaliteta, ali nažalost kvalitet se nije desio. ALL NIGHTER je bled, ravan i isuviše mejnstrimičan po zapletu, sa indie aurom koja mu ni na jednom nivou ne doprinosti. Stoga, indie element na kraju dovodi samo do toga da mejnstrim elementi nisu dovedeni do svog vrhunca, da film načinje komediju ali nikada nije istinski smešan jer pokušava da prikaže nešto više, a i to "više" mu izmiče.

Ovi ostaci ideje koje nam Wiesen servira sami po sebi nisu onoliko loši koliko bi se očekivalo. ALL NIGHTER je relativno ozbiljno realizovan film, a Wiesen nudi povremeno i neka dosta promišljena rediteljska rešenja, no sve to je uzalud jer film naprosto nije uspeo da se nametne ni u jednom aspektu.

J.K. Simmonsa oskar evidentno nije promenio. On je i dalje onaj uporni sporednjak koji donosi puni angažman u svaku ulogu pa je tako i ovde, gde je jedan od dva leada. Međutim, bilo bi dobro da svoju novostečenu reputaciju i kultni status krene da povezuje sa nekim konceptualno jačim projektima.

* * / * * * *

No comments:

Post a Comment