Monday, July 18, 2016

AFTERPARTY

Pogledao sam AFTERPARTY Miguela Larraye. Reč je o vrlo simpifikovanom slasheru koji se od ostatka ponude izdvaja po odličnoj fotografiji Pabla Rossa, prekaljene žanrovske kuke koja je radila najbolje filmove Jaume Balaguera, i po opštem dizajnu u domenu scenografije i kostima.

Dizajn je vrlo značajan u ovom filmu jer se mahom dešava na jednom objektu, u kući koja je bila poprište žurke a sada je na meti slashera koji ima nameru da se na neki način osveti promiskuitetnom mladom glumcu iz popularne horor sapunice, na tragu SCREAMa.

Larraya je vrlo efikasan na svim nivoima. AFTERPARTY ne nudi neke značajne obrte, ali svaki koji se desi je prijatan i logičan. Ono što je najvažnije je to što u filmu od 78 minuta, Larraya ne troši naše na vreme ni u jednom pogledu, prosto i njemu je jasno da je nama sve jasno, tako da se posvećuje akciji.

Ono što je relativno oskudno jesu same ripper sekvence za koje sam očekivao da će biti razrađenije i napetije. Naročito jer je u drugim situacijama Larraya pokazao ozbilnu veštinu. Ipak, i u ovom stanju kakve su sada, one su korektne.

Larraya je sam sveo očekivanja od svog filma do nekog dosta niskog praga, a onda ih je ispunio. Ipak, moraće da se potvrdi u budućnosti sa nekim ambicioznijim zahvatom. 

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment