Saturday, July 2, 2016

EDEN

Pogledao sam EDEN Shyama Madirajua, survival triler u produkciji Jaume Collet-Serre. Serra se nije snašao dobro u avionu sa filmom NON-STOPa tek treba da vidimo kako će se snaći sa ajkulom koja preti ženi na pustom ostrvcetu u filmu SHALLOWS. Elem, EDEN se bavi tim dvema stvarima, padom aviona na pusto ostrvo i tenzijama koje nastaju među preživelima, a čine ih članovi američke fudbalske reprezentacije.

Collet-Serrin uticaj se pre svega može osetiti u tome što je Madirajuov film vrlo solidno realizovan u tehničkom pogledu, ali nažalost, reditelj se nije snašao u vođenju velikog broja likova, sa predvidivim a opet nedovoljno jasnim motivacijama što je svakako veliki problem.

Ako zanemarima zanimljivost da Nate Parker ne samo da igra glavnu ulogu već je i koautor priče ovog filma, i da je ove godine kao kompletan autor trijumfovao na Sundanceu filmom BIRTH OF A NATION, a što se iz ovog dela ne bi moglo naslutiti, EDEN nažalost ne nudi apsolutno ništa.

Šteta je što je solidan nivo tehničke kompetencije, i dobra lokacija, tako uzalud utrošen na nešto što naprosto nije uspelo da profunckioniše. 

* 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment