Sunday, July 31, 2016

IN THE DEEP

Pogledao sam IN THE DEEP Johannesa Robertsa, niskobudžetni high concept triler, u kome su autori pred sebe postavili skroman cilj ali su ga jako uspešno realizovali. Dok čekam da pogledam THE SHALLOWS Jaume Collet-Serre, IN THE DEEP je dobro zagrevanje. U ovoj produkciji Alexandera Aje, dve američke turistkinje odlučuju da u gvozdenom kavezu rone sa ajkulama. Stvari polaze po zlu, i njih dve ostaju zarobljene u zarđalom kavezu na dnu mora sa razjarenom ajkulom koja kruži oko njih.

Robertsov film je leakovao pre američke bioskopske premijere koja je više puta odlagana zbog promena nad vlasništvom filma, ali da je sve išlo regularno bilo bi zanimljivo kako bi se ova priča koju predvode Mandy Moore i Claire Holt prrovela na blagajnama. THE SHALLOWS je doduše obradio istu teritoriju, ali IN THE DEEP nosi specifičnu živost B-filma kojoj je teško odoleti.

Johannes Roberts ekonomično korist efekat pojavljivanja ajkule i u tom pogledu takođe IN THE DEEP realno koristi svoje mogućnosti. Tenzija se koristi upravo kroz tretman dubokog plavetnila iz koga vreba opasnost, kao i iz glumačke igre koja je vrlo solidna u pogledu stvaranja panike.

Film zaslužuje naročito priznanje zbog fine doze ironije koja se pojavi iznenada i doda filmu jednu dimenziju koja mu je nedostajala. IN THE DEEP je B-film koji radi sve ono što treba i mudro koristi svoje produkcione kapacitete. 

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment