Monday, January 28, 2008

FULL OF IT

Pogledao sam FULL OF IT Christian Charlesa, courtesy of Ginger.

Ovo je tween komedija koju je New Line dumpovao pre godinu-dve dana potpuno neočekivano pošto je reč o vrlo pristojnom high concept komadu o klincu koji laže sve ljude oko sebe kako bi se bolje uklopio u školi a onda jednog dana sve njegove lažei postaju stvarnost dovodeći ga u situacije koje su neočekivano prijatne i neočekivano neprijatne.

Film ima nešto duži buidl up do momenta kada laži postanu istina, i tu prođe nekih pola sata, ali film ni u toj fazi nije dosadan, iako je malo predvidljiv. Međutim, ta predvidljivost je sasvim i očekivana za ovaj tween profil filma i film uspegva da isporuči sve ono što je anticipirano.

Ono gde film malo pada jesu sfere moralne pouke pošto "be yourself" poruka koju ovaj film nudi nije dovoljno utemeljena u junakovoj stvarnosti. Naprosto, čini mi se da su neki odnosi naročito sa roditeljima i sa devojkom za koju znamo da će sa njom skončati, dati prilično površno, i da samim tim kada oni budu izvitopereni kroz laži, ne postoji dovoljno razloga da publika navija za njegov povratak na stari put.

Ipak, Christian Charles je inteligentan i vešt reditelj tako da probleme tog tipa uglavnom uspeva da zabašuri, a na par mesta nudi iznenađujuće lucidna rediteljska rešenja. Štaviše, recimo u nekim kritikama je apostrofirano kako je FULL OF IT previše dobro režiran za svoj žanr.

FULL OF IT je i dosta dobra referenca za komparaciju sa A3 pošto je reč o filmovima sa sličnom temom iz iste godine. Nažalost, najverovatnije je da sam ja jedini koji ga je zapravo i gledao u Srbiji, što samo govori o tome kako je složeno dobiti kredibilnu recepciju žanrovskopg filkma u Srbiji ukoliko se baviš žanrom koji niko ne gleda.

* * 1/2 / * * * *

No comments:

Post a Comment