Monday, December 17, 2007

ENTROPY

Pogledao sam ENTROPY Phil Joanoua. Mislim da je ovaj film odličan double bill sa LAST MINUTE Stephena Norringtona pošto u oba slučaja mušićave nade holivudskog mejnstrima snimaju indie filmove o svojim srahovima in frsutracijama. Norringtonov film je doduše agresivniji, avangardniji, dočim je Joanou snimio film u kome je pokušao da objasni niz situacija u kojima je ispao svinja.

I u tom smislu ENTROPY je svakako zanimljiv buffovima pošto se vrlo jasno mogu prepoznati šavovi Joanouove karijere u sudbini junaka Jake Walsha, mladog hip reditelja. Inače, zanimljivo je da se reditelj indie filmova u ENTOURAGE zove BillY Walsh i vrlo je sličan maverick kao i Joanou i junak ENTROPYja. Međutim, film je zanimljiv i onima koji nisu buffovi, pošto funkcioniše kao sasvim legitimna melodrama, sa dosta zanimljivih situacija i stanja.

Joanou naravno nije ni pokušao da se uzdrži od flashy rediteljskih rešenja, i film pored te jasne melodrame jeste poslužio i kao showcase da je Joanou još uvek rediteljski živ i zanatski aktuelan. Nažalost, Holivud je brutalan i puni mejnstrim come back mu je dozvoljen tek kada je bio spreman potpuno autorski da se degradira i snimi GRIDIRON GANG sa Rockom, i počne da daje intervjue u kojima se izvinjava za dane kada je bio grub prema executivima. Šteta.

No, ENTROPY je film iz faze kad je još imao kičmu i zato zavređuje pažnju.

* * * / * * * *

No comments:

Post a Comment